zondag 30 oktober 2016

Best een heerlijk weekeind



Weekeind was...

Naar schiphol, 
Kindjes halen die terugkwamen van Kaapverdië


Was 
Sophie wegbrengen naar haar pleegouders om een weekje te logeren,

En waar ze weer vol liefde werd verwelkomd

En,

die van tot de conclusie komen dat de lapjes, die uiteindelijk de Angels gaan verbinden, weer allemaal uit elkaar moesten, dus het hele weekeind ( zelfs in de auto) zitten tornen en tekenen en redden wat er te redden was.


Uiteindelijk hebben deze lapjes mij ook weer een stukje mensenkennis opgeleverd.
Kennis die ik even moet verwerken...

Was, 

Tyssie die weer naar zijn eigen huis ging na twee weken bij ons gelogeerd te hebben,


Was,

Onze kleine schatjes die zaterdag, met hun mama, bij Bataviastad stonden en, na het winkelen, met ons mee naar huis gingen om te logeren.



Was,

Een gezellige avond met onze vrienden en prachtige kandelaars gekregen, ze zijn zo mooi ( zijn eigenlijk rozenpotten)

Was,

Gezellig tafelen met de meiden


Was,

Vandaag naar dierenpark Amersfoort waar we, onder andere, prachtige witte tijgers hebben gezien en waar we gespeeld hebben en pannenkoeken gegeten en vooral genoten hebben.




Maar ook van,

Prachtige boeketten van mijn kind en van Schiphol



Kortom,

Het was een weekeind met een gouden randje!
Op het vlak van genieten maar ook op het vlak van leren....


Het recept is van www.koolhydraatarmrecept.nl en in het kader van de Sinterklaas

koolhydraatarme speculaas muffins

koolhydraatarme speculaas muffins, 24 stuks lekker!
    Aantal of hoeveelheid: 12 minimuffins
  • Koolhydraten: 1,3 gr. khd per stuk (12 minimuffins uit recept)
  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 2 uren 50 minuten
Kostelijke eenpersoons koolhydraatarme speculaas muffins, lekker om mee te nemen als verwennerijtje tussendoor, of bij een kopje thee of koffie!

Ingrediënten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!

Bereiding

  1. Gebruik a.u.b. maatschepjes en een goede weegschaal. NB: op de foto's zie je 24 minimuffins, daarvoor nam ik dus 2 x het recept.
    KOEKDEEG MAKEN
    Meng de droge ingrediënten voor het koekdeeg in een beslagkom door elkaar: amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezels, koekkruiden, bakpoeder en zout.
  2. Leg alvast een stuk folie klaar. Kneed of mix de droge delen samen met de zachte boter, zoetstof en de eieren tot een smeuïg deeg. Proef of het zoet genoeg is en niet te flauw, breng op smaak.
  3. Maak van het deeg een rol met behulp van het stuk folie en verpak luchtdicht. Leg minstens twee uur in de koelkast. (een hele nacht mag ook)
  4. AMANDELSPIJS MAKEN
    Leg alvast een stuk folie klaar. Klop het ei even goed los ( 1 minuut) en meng de helft ervan met de overige ingrediënten, is het smeuïg genoeg? Proef even of het zoet genoeg is en niet te flauw. Draai m.b.v. het stuk folie tot een worst en koel minstens 2 uur, een hele nacht is ook prima! NB: Overgebleven ei kun je later gebruiken om de muffins mee te bestrijken voor ze de oven ingaan.
  5. MUFFINS KNUTSELEN
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden)
  6. Gebruik een siliconen minimuffinvorm, die plakt niet. Neem 2/3 van het deeg en verdeel dat in 12 stukjes. Druk in elke holte van je vorm een stukje deeg, maak een mooi rond holletje met de bolle kant van een maatlepeltje: 1/2 theelepel. Of gebruik je eigen vinger.
  7. Verdeel het spijs in 12 stukjes en druk een stukje in elk holletje. Maak van de rest van het deeg 12 'dekseltjes' en druk in elke muffin een halve amandel, het zou kunnen dat je wat deeg overhoudt. Bestrijk de speculaas muffins met geklopt ei en bak 20 minuten (controleer de gaarheid, elke oven is anders) in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Laat 5 minuten rusten in de vorm, daarna haal je ze er voorzichtig uit en laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen