zondag 2 oktober 2016

Het heerlijke weekeindje was voor ons al gekomen!

Wat was dit weer een weekeindje voor in de boekjes!




Vrijdag, net na het eten, sprong ik weer in mijn normale kloffie en zat ik een half uurtje later in de auto richting het Purmerendse want.....
Mijn moppies kwamen plotseling een nachtje eerder logeren!!!!!!

Daar rij ik graag de hele wereld voor af voor zo'n gelukkie!

Schoon gedoucht en in pyjama, had ik ze achter in de auto en wat een gezelligheid de hele weg terug!
Zo kreeg ik van mijn vierjarige kleindochter Reilly te horen dat de kanjer met wie zij gaat trouwen lekker is....??!!!! 

En ook had Quinty hele verhalen!

Thuis gekomen natuurlijk niet meteen naar bed maar eerst al het speelgoed nog even uit de kist,

proberen  of we met z'n vieren op de eet-bank passen


met opa kroelen en Sophie behagen.

Sophie die het meteen weer heeeeeel druk had met haar kroost bewaken.




Zaterdag, Picasso Dag

Eerst lekker in pyjama keutelen, ontbijten en kwam papa ook nog even een knuffel halen!



Daarna richting het centrum want het was tijd om wat klim en klauterwerk te verrichten bij de apenmond van Kids-eiland, een speelgebeuren midden in het stadscentrum van Almere.

Hier bleek dat opa zijn hart het weer fantastisch doet want de dames klimmen als gekken omhoog,  springen dat het een lieve lust is en kennen geen angst! ( oma wel dus)

een paar uurtjes later moe en voldaan naar huis.

Thuisgekomen gingen we aan de creatieve kant van onze schatjes beginnen, daar gebleken was dat er in Quinty een kleine Picasso schuilt, zij had namelijk onze salontafel al van een mooi kunstwerk voorzien.


Dus, we gingen mooie bekers schilderen 

Een kloddertje hier.... en een kloddertje daaaaaaaaarrrrrr!
 (lees, op het hele lijf en op de vloer enz.)
 maar vooral prachtige en zeer unieke bekers kwamen tevoorschijn.

Bekers voor mama en papa want die komen hier elke dag veelvuldig ter sprake en gelukkig maar want zo hoort het ook als je bij opa en oma aan het logeren bent!




Nadat de bekers klaar waren, snel opruimen want.....

Er moest gekookt worden!



Op het menu stond pizza en onze pizzabakkertjes hadden het er druk mee, lees Reilly belegde en Quinty stond tegelijk alles er af te peuteren en op te eten.


De pizza was voortreffelijk gelukt en heerlijk opgepeuzeld, daarna lekker gedoucht en uitgeput in hun bedje en heerlijk geslapen tot vanmorgen.

Zondag, 

Te beginnen bij opa en oma in bed-dag


Wat een gezelligheid, zou het niet willen missen!

En dan, lekker in pyjama spelen in hun eigen domein,

In de winkel,



ff aanbellen bij Reilly haar huis, kijken of ze thuis is...

Of gewoon ff een kralenspelletje,

 gewoon zo'n lekkere pyjamazondag.

In de middag, op de weg naar papa en mama, even omgereden langs Oosthuizen om een cadeautje te brengen voor het twee jarig bestaan van Atelier "de Quiltmuis"


Wat een gezelligheid en wat een lekkers was daar, ze waren er vol (in beide opzichten ) van op de terugweg!



Ik heb ook nog even geleerd dat mensen anders kunnen zijn dan dat je denkt dat ze zijn.....
Weer wat geleerd! 

Toen onze schatjes weer bij hun mama en papa afgeleverd en na een heerlijke Indonesische maaltijd snel weer richting het Almeerse want ons harige kind zat daar ook weer te wachten.

Nu weer aan mijn eigen projectje verder


Tot de volgende keer!



Mijn recept van vandaag is een recept wat ik afgelopen week gegeten heb en is van smulweb.

Echt een aanrader, wat was dit heerlijk en zo voor herhaling vatbaar!


Zuurkoolschotel

INGREDIËNTEN:
1 bloemkool 500-800 gram
zuurkool (net hoe ‘zuur’ je het wilt hebben) 300-350 gram
gehakt
geraspte kaas
plakken kaas 1 schepje crème fraiche
ongeveer 5 champignons
peper/zout/nootmuskaat/andere kruiden naar keuze
BEREIDING:
Kook de bloemkool totdat ze gaar is. Pureer het met de staafmixer. Roer er een schep crème fraiche door + zout/peper/nootmuskaat Rul het (eventueel gekruide) gehakt fijn en bak de champinons even mee. De zuurkool kun je even voorkoken maar dat hoeft niet persé Roer alles door elkaar en doe er wat geraspte kaas doorheen. Doe het in een ovenschaal en bedek het met plakken kaas. 10 minuutjes in de oven/gril (ik heb het op de combinatiestand gedaan) op 200 graden. Je kunt zelf natuurlijk allerlei variaties bedenken.
Recept van Hans en Jose van Eijnsbergen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen