zondag 25 september 2016


Wat als de Luijkjes iets "nieuws" aanschaffen!?!!

Dan verandert er het een en ander..Even een binnenkomertje in ons huis..

Ons huis bevat maar een paar ECHT nieuw gekochte objecten, dat zijn onze banken en fauteuils , de welbekende serie van Ikea, de Ektorp.

Voor de rest is werkelijk alles van of via Marktplaats en/ of kringloopwinkels.
Zelfs onze honden ( nu nog hond) hadden wij via Marktplaats!

Goed, de meubels...

Het voordeel van oude zooi van een ander kopen is, dat het oude zooi is!
Bij ons is het dan ook nog eens MEGA oude zooi en ik zou niet anders willen.

Veel van deze objecten hebben een verhaal of de mensen waar het vandaan komt hebben een verhaal.

Ook wij hebben een verhaal en het gaat zo;

Als er bij ons iets nieuws ( ouds) in huis komt dan is dit meestal het begin van een grootscheepse binnenhuis verandering.

Zo werd ons huis, een paar weken geleden nog even veranderd omdat ik een grutterskast op de kop had getikt, mijn droomkast en gelukkig vind mijn eigenste hubje hem ook geweldig. 

Maar goed, het huis werd enigszins veranderd om de kast ( en de tafel ) het mooist tot zijn recht te laten komen.De eethoek, 
ons bij elkaar geraapt heerlijk plekje waar ik eigenlijk aan leef, 
die hebben we vorig jaar, deels, via marktplaats gekocht.

We reden naar Limburg, met een aanhanger want we hadden nog veel meer te halen, waren onderweg ook nog even langs Overloon om daar ook nog wat geld achter te laten.. Ofwel even in het stofjessnoepwinkeltje Quilt it & Dotty struinen en een bakkie doen.

Ok, de eethoek, wij kwamen daar aan bij die mevrouw en die was zo vriendelijk geweest om haar oude eethoek, denk aan zo'n eiken ding wat niet te tillen is en 6 stoelen,keurig gedekt in de kamer te laten staan...

Goed, wij aan het sleutelen en de eethoek uit elkaar gehaald en in de aanhanger gezet.

Na het weekeind bij mijn nicht en neef te hebben doorgebracht en op de terugweg Siebengewald te hebben aangedaan om nog een prachtig antiek dressoir op te halen en een Singer naaimachine..

(Het dressoir is inmiddels een badkamermeubel met wastafel geworden en de Singer naaimachine doet dienst als bijzettafel,)

 kwamen wij thuis met de eethoek.

Tafel in elkaar, stoelen er om heen.....verfje er op, stoelen afgezaagd ( de punten van de rugleuningen) en een jurkje om de stoelen heen..Klaaaaaaaaaaar!!!
Stond heel leuk, alleen wel een klein tafeltje voor ons doen....

Een week later liepen wij bij de kringloop, gingen eigenlijk al weer naar beneden om er uit te gaan en daar stond hij in al zijn glorie!

Een prachtige eettafel, een joekel, een niet te tillen joekel!

 Ohhhhhhhhh wat vond ik hem mooi!

Maar ja, we hadden net een wereldreis achter de rug om die andere eethoek te halen.. Dus wij naar huis.
Na het weekeind, op maandag, zei ik tegen mijn hubje aan de telefoon dat ik de tafel niet uit mijn hoofd kreeg en om een lang verhaal kort te maken... 

De tafel stond de volgende dag bij ons binnen!

De andere oude nieuwe tafel te koop gezet en binnen twee uur was hij verkocht!

Eind goed, al goed tot ik het weer op mijn heupen kreeg, ik wil al jaren een klepbank en nu wilde ik hem wel heel graag want daar passen mooi mijn lopende projecten in.
Dus na een poosje struinen op internet, reden wij op een zondag naar Gieten en kochten daar een mooie klepbank.

De klepbank is dus Nieuw en speciaal voor ons gemaakt!

Na een maand te hebben gewacht, kwam dan zaterdagochtend de klepbank.
Verfje er op ( kwam in de grondverf binnen) en kussen gemaakt en toen op zijn plek, achter de tafel en ik was helemaal in de gloria!


De bank zit voortreffelijk alleen viel hij een beetje weg door die grijze hoge oude stoelen.

Dus, zoals het echte Luijkjes betaamt,
Veranderen, dit keer dus aan de klus!


Ik wilde al een poosje op oude stoelen jacht, maar vanmorgen viel ineens het kwartje!

Gewoon ff logisch en goedkoop en creatief nadenken San.We hebben de hoezen van de stoelen afgehaald, de zittingen er uitgehaald en helemaal los gemaakt,


Twee stoelen hebben we afgezaagd en er twee krukken van gemaakt.


De zittingen heb ik met een prachtige lap ecru kleurige stof bekleed, met dank aan mijn lieve tante die nog wel eens mooie lappen aan mij geeft ( zij beklede vroeger de kussens van haar boot en kocht hier mooie stevige stoffen voor) Zij is geen quilter maar heeft wel een lappenkast... En soms heeft ze een opruimwoede en krijg ik wat lappen.


Een van die lappen is nu de bekleding van onze nieuwe stoelen in wording, ze moeten nog geschilderd worden.


Maar ohhhh wat is het nu al leuk en wat klopt het nu helemaal!

Ik ben blij.!


Straks weer even verder met het uittellen van een patroon van een quilt die ik heb gemaakt en dat ik aan iemand heb beloofd


Maar nu eerst het recept plaatsen, 
Ik heb er speciaal een pannetje voor aangeschaft vandaagMijn recept komt van www.koolhydraatarmrecept.nlja heus wel, poffertjes!

poffertjes
  Aantal of hoeveelheid: 2 x 19 stuks
 • Koolhydraten: 3 gr. khd voor 36 poffertjes zonder beleg! (2 x 19 stuks uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Klaar in: 25 minuten
Eindeloos varieren met poffertjes, beleg zo veel als je durft. Oja, gewoon ouderwetse warme poffertjes met smeltende boter en (suikervrije) poedersuiker kan ook.

Ingrediënten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!

Bereiding

 1. EXTRA SMAAKMAKERS, zijn toevoegingen voor zoete of hartige varianten van je beslag, het hoeft niet perse.
  ZOET: kaneel, speculaaskruiden, gember, Sukrin of stevia. HARTIG: Provençaalse kruiden, kurkuma, paprikapoeder, chili, bieslook, dille, knoflookpoeder etc.
 2. Klop de eieren goed los met kokosmelk en zout. Meng het bakpoeder door het kokosmeel en meng met een vork alle basisingrediënten door elkaar en voeg jouw gekozen EXTRA smaakmakers toe.
 3. Verhit een poffertjespan op middelhoog vuur en vet goed in. Vul alle holtes tot net onder de rand. Ik begin altijd met vullen aan de buitenkant, daar is mijn pan wat minder warm dan in het midden, dan liggen die net wat langer te garen.
 4. Bak de poffertjes totdat de randen droog zijn maar in het midden nog enigszins vochtig. Keer ze om (met twee houten prikkers, vind ik handig) en bak ook de andere kant lichtbruin.
 5. SERVEREN ZOET
  Zoete poffertjes: Warm serveren met roomboter en bestrooien met poedersuiker, euh, gemalen Sukrin. Makkelijk zelf te maken met een koffiemolen, vijzel of met deegroller! Of Walden farms siroop, of ijs en slagroom. Of laat afkoelen en steek ze al dan niet met een stukje fruit op een prikker. NB: Alle ingrediënten zelf bij tellen als je koolhydraten telt.
 6. SERVEREN HARTIG
  Laat de poffertjes afkoelen. Besmeer ze met zelfgemaakte heksenkaas of kruidenkaas en/of beleg met plakjes zalm, stukje forel, garnaaltjes, rivierkreeftjes, sla, komkommer, tomaat, reepje paprika, sesamzaad, kruiden... nou ja eigenlijk alles wat je lekker lijkt! Serveer ze enkel, of dubbel, aan een spiesje of op een lepel. Zie foto's voor wat inspiratie. NB: Alle ingrediënten zelf bij tellen als je koolhydraten telt.
 7. Ik heb de zoete gelijk warm opgegeten en de hartige een paar uur later tijdens het uitzoeken van de foto's en het schrijven van dit stukje... Oh my! Ik heb er echt van genoten! Jij ook? De afwas komt later wel...

  1 opmerking: