woensdag 17 augustus 2016

En dan...dan ineens zie je het liggen.........


Met een vol hoofd, na een heftig dagje gisteren waar wij mijn zwager ter crematie hebben weggebracht, liep ik vanmiddag even over de markt richting de bus.
Op de markt liep ik langs een hele grote stofkraam, bleek gewoon de stofkraam die altijd met verschillende stoffen op deze markt staat maar vandaag viel hij mij op omdat hij groter was dan normaal.

Ik liep langs de balen stof, dan moet je je voorstellen dat ik met mijn rechterarm uitgestrekt loop, mijn hand vlak naar achteren en dan loop ik van de ene kant van de kraam, naar de andere en mijn hand gaat over de balen stof terwijl mijn ogen vooruit scannen ( en vandaag mijn andere hand angstvallig mijn wijde rok die onderdeel van mijn jurk is, vasthield omdat ik meerdere keren in mijn onderbroek stond op deze markt.......slik).

Hier en daar stop ik dan even om even extra te aaien, te voelen, weer te aaien, de baal er een stukje tussenuit te trekken, te aaien, te wikken en wegen, om hem dan weer terug te schuiven.
Vandaag stopten mijn hand en mijn ogen in het midden van de kraam want,


DAAR LAG HET!

Daar lag DE stof, DE stof waar ik al zooooooooooooooo lang naar op zoek ben, DE stof die prachtig als achterkant zou zijn voor mijn top die al zo lang aan mijn kast hangt maar waar ik geen geschikte achterkant voor kon vinden.
Ik aaide hem, ik trok er aan i.v.m de rek, ik vouwde hem uit, ik was op slag verliefd op dit stofje.

GEKOCHT!!!

De achtergrond voor mijn never ending top

Het is in het echt nog zoveel mooier dan op de foto want de bloemen liggen op een heel fijn gestippelde achtergrond.

Thuisgekomen, Sophie uitgelaten en toen meteen naar boven om de stof bij mijn top te houden...
Het is prachtig!

De top die al zo lang aan de achterkant van mijn kast hangt.
Ik zal de top nog gaan missen, het was een mooie print, op de lelijke achterkant van de oude linnenkast.

Vervolgens even de popjes die een lieverd speciaal voor mijn meiden gehaakt heeft, op hun bedden gezet zodat zij ze zien als ze er weer zijn.

Deze lieverd zet zich in voor kinderen die buiten hangen en waarvan de ouders het niet breed hebben e.d, 
Zij geeft deze groep meisjes ( tussen 8 en 12 jaar) de kans om te leren quilten en naaien.

Ik had het voorrecht om een 1 persoonsquilt te mogen zien, gemaakt door een 10 jarig meisje, dit meisje heeft er een jaar over gedaan maar zo mooi!

Deze lieverd doet dit belangeloos, heeft zelf een uitkering'kje waarvan ze dan nog stofjes e.d. koop voor deze meisjes ook.
Binnenkort gaat zij ook een uurtje per week de moeders les geven, ook dit op vrijwilligersbasis en geheel belangeloos.
Mocht een van deze lezers stukjes stof over hebben ( oké een quilter heeft nooit stof over) maar misschien wel een lapje die er al jaren ligt en waarvan je weet dat hij er ook de rest van je leven blijft liggen, dan wil deze lieverd hem vast heel graag hebben voor haar meisjes.
Ook bolletjes katoen en wol zijn van harte welkom!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Goed, de popjes in de kinderkamer,

Het popje van Quinty wacht in haar ledikantje
Het popje van Reilly wacht in haar huisje

Het slaaphuis va Reilly

Toen weer naar beneden en ik blijf het gezellig vinden om naar beneden te lopen want als je in het trapgat staat, dan zie je dit:


Mijn wand in het trappengat
Binnenkort weer eens een herverdeling maken want er moeten nog wat foto's bij zoals de foto van onze prachtige bruid en bruidegom, bruidsmeisjesfoto, en een foto van het mooie gezinnetje van mijn andere dochter en haar man.

Dan loop je naar beneden en zie je de residentie van Sophie, oké één van de residenties want Sophie heeft het hele huis.


Op dit dressoir staat rechts mijn tas en jas die ik nog moest opruimen, in het midden in die mooie mand, twee mooie projectjes, 
links is Liesje, het paaskonijn van Atelier"De Quiltmuis" in Oosthuizen, zo leuk om te maken!
Rechts, in de mand, is het hart wat ontworpen is door Ingrid vd Harst- Govers dus SuperGoof!
Dit mooie hart heb ik gemaakt toen het kloppen van een hart hier een belangrijk ding was, in januari, jongstleden.
Ook zie je, aan de linkerkant een kandelaar staan en deze staat op een prachtige oude stoof, een van de stoofjes die bij mijn oom en tante vandaan komt.

Terwijl ik hier foto's van maak, denkt mijn hond.... : "Waar is die nou weer mee bezig?"

Sophie, heerlijk op de deurmat, in het zonnetje

Dit was een korte rondleiding door ons huis, de route van boven naar beneden, nu ga ik weer wat blokken knippen voor de 365 dagen.
Het middenblok staat gedubbeld want op aanraden van een lief vriendinnetje, ga ik dit deel vast quilten zodat het stevig is en blijft. 
Ik ga hem dus op de Quilt as you go manier doen, Een manier die ik nog nooit gedaan heb maar eens moet de eerste keer zijn.
Helaas heb ik niet de juiste kleur quiltgaren in huis dus moet even wachten tot zaterdag.

Dit prachtige stofje vond ik bij Zus en Gus
Dan ga ik maar weer verder met zakjes met blokjes knippen en stofjes uitzoeken uit mijn grote blik,

Mijn, goed gevulde 365 dagen, blik


Het recept van dit blog is vandaag van www.koolhydraatarmrecept.nl

Deze snert is zo goddelijk van smaak, gelukkig maakt Ruud altijd een grote pan zodat ik een aantal bakjes kan invriezen. Vanavond heb ik hem nog gegeten en het was heerlijk!snert zonder erwt – koolhydraatarmeerwtensoep

koolhydraatarme erwtensoep - snert zonder erwt
  Aantal of hoeveelheid: ruim 6 kommen
 • Koolhydraten: 7,5 gr. per kom (ruim 6 kommen uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 45 minuten
 • Klaar in: 60 minuten

Ingrediënten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!

Bereiding

 1. NB: als je 'echt' spek gebruikt bak dan eerst de spekjes uit! De vegetarische spekjes verliezen nogal wat smaak als ze mee moeten koken, dus die bak ik pas op het laatst.
  Snipper de ui, snijd en was de prei, wortel en bleekselderij.
 2. Bak de ui eerst even aan in een ruime soeppan in wat kokosolie (of het spekvet) en pers knoflook erboven (laat niet verbranden). Doe dan de prei, wortel en bleekselderij erbij en bak 5 minuten mee schep af en toe even om.
 3. Snijd ondertussen van de knolselderij eerst de wortels en het onderkantje af. Dan de knol in plakken snijden zo kan je elke plak gemakkelijk schillen. Snijd de plakken vervolgens in blokjes en voeg ze bij de andere groenten. Bak ook de knolselderij weer een paar minuutjes mee.
 4. Voeg laurierblaadjes toe (haal ze eruit voordat je de soep pureert!) en giet 500-750 ml. bouillon bij de groenten. Voor deze -lekkere dikke- snert gebruikte ik 500 ml en 1 bospaddenstoelen-, en 1 groentebouillonblokje. Breng de soep aan de kook.
 5. Laat de soep minstens 30 minuten zachtjes pruttelen. Tot zover kan je het makkelijk een dag van te voren maken. Wel gekoeld bewaren.
 6. SOEP AFMAKEN
  Kook broccoli in 15 minuten in een apart pannetje, giet af en pureer fijn, dit werkt uitstekend als bindmiddel voor je soep!
  Bak de (vega) spekjes in een pan en houd apart.
  Warm de soep langzaam op en warm de (vega) worst in de soep mee of bereid volgens verpakking.
 7. Haal de worst en de 3 laurierblaadjes uit de warme snert en stamp de soep grof met een pureestamper (of pureer als je een gladde soep wilt). Snijd de warme worst in plakjes. Roer de broccolipuree, spek en plakjes worst door de snert (houd wat garnering apart van de worst en spekjes). Warm alles nog even goed door, proef en voeg zonodig peper en/of kruiden naar smaak toe.
 8. Schep de stevige snert zonder erwt in kommen en serveer met plakjes worst en spekjes en strooi er vers gesneden bleekselderijgroen over.  Eet smakelijk!
 • Maaltijdgang hoofdmaaltijd

3 opmerkingen:

 1. zo gezellig om bij jou te kijken,...
  en ik ga wat lapjes apart leggen,...
  en die stof op de markt,.... GEWELDIG!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he!!! Bedacht dat jij deze ook wel goed zou kunnen gebruiken dus ik ga zaterdagochtend vroeg even terug om te kijken of hij nog wat heeft en dan neem ik het mee voor jou een stuk en voor mijn raampjes want daar zal het ook heel mooi in staan.

   Verwijderen
 2. Eerst nog gecondoleerd. En wat is dat boffen!! Prachtige stof voor de achterkant en de top mag er ook zijn! Wat een beauty. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen