Tijd voor leuke dingen
Vandaag iets leuks gedaan,
Vandaag nieuwe hoezen voor onze banken gekocht
Met dank aan Rocky Tay
De drakerige Griek
Van mijn dochter Kelly en haar man Glenn
Die in mei hun prachtige huwelijk beleefden.
Dankzij hem hebben wij nu twee hele mooie grijze banken, totaal anders dan ik normaal heb ( alles licht) maar zo passend bij ons huidige interieur en zo'n warme kleur.
Het is gewoon chique.
Deze bank
En deze bank
De mooie bos rozen kreeg Ruud van onze buurtjes Marco en Janny, echt lief!
En verder,
Verder ben ik nu echt tevreden over mijn, eerder verpeste, middenblok en heb weer plezier in het vervolg daarvan.
Beetje van dit en een beetje van dat!
Kan niet wachten tot alle lichte blokken klaar zijn en deze rand er omheen gezet kan worden.
Ok, dat heb ik in eigen hand want ik ben met meerder dingen tegelijk bezig momenteel.
Een paar van de lichte blokken zijn deze:
Dus dit zijn een paar van de, voor mij, leuke dingen,
Het allerleukst is
Dat het met Ruud een beetje beter gaat, hij is nog wel erg moe maar dat kan ook niet anders.
Het is in ieder geval heel fijn om hem weer thuis te hebben.
Het recept van vandaag is van www.koolhydraatarmrecept.nl
Iets met venkel, een groente die niet vaak gebruikt wordt en die hier bij mij op het eiland ligt!
venkelsalade met gorgonzola
- Koolhydraten: 7 gr. khd pp excl. foccacia (2 porties uit recept)
- Voorbereiding: 15 minuten
Aantal of hoeveelheid: 2 porties
Venkelsalade! De subtiele anijsachtige smaak van de venkelcombineert geweldig met de gorgonzola, de sinaasappel zorgt voor een aangename zoete toets.
Ingrediƫnten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!
- Erbij: focaccia met basilicumboter zie beschrijving
- half zakje / 40 gram veldsla 1 khd
- 200 gr. venkel 4 khd rauw en dun gesneden
- 1 kleine biologische sinaasappel 6 khd alleen het vruchtvlees
- 100 gram (dolce) gorgonzola 0,8 khd feta of geitenkaas kan ook
- handje gehakte pecannoten 2 khd of andere noten naar keus
- 3-4 eetlepels basisdressing
- naar smaak sinaasappelschil
Bereiding
- Bak de focaccia volgens dit focaccia recept. Zie voor eventuele aanpassingen in de tekst hierboven.
BASILICUMBOTER: meng 30 gram boter met een handje zeer fijngesneden verse basilicum, enkele druppels citroensap en peper en zout. - Was de sla en slinger goed droog. Snijd het loof van de venkelknol. Het eventuele fijne groen kunje als garnering gebruiken. Snijd of schaaf de knol in dunne reepjes.
- Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Halveer de partjes. Mocht dit teveel khd vinden, laat het dan weg. Of vervang het door tomaat en doe een drupje extra zoetstof door je dressing. (ook best lekker...)
Snijd de gorgonzola in stukjes. Rooster de noten in een droge pan en hak ze grof. - Meng venkel met de gorgonzola, sinaasappel en noten verdeel dit mengsel over de veldsla.
- Breng de basisdressing subtiel op smaak met extra sinaasappelschil. Giet de dressing over de salade. Geef er koolhydraatarme focaccia besmeerd met basilicumboter bij! Ann tafel en genieten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten