Ik ben blij
En dat doen we dan ook
Na gisteren de mooie nieuwe hoezen op de banken te hebben gedaan,
kreeg ik vandaag het fijne bericht, via marktplaats, dat hij voor mij is...
De prachtige grote grutterskast!
Binnenkort dus in ons huis met al mijn servies er in!
Nog een paar weekjes en dan
is de klepbank er ook!
En voor de personen onder ons die zich afvragen wat ik met mijn eigen buffetkast ga doen.
Die gaat nooit weg, dat is een van de dingen die mijn leven met mij mee is gegaan en die
gaat naar boven!
Het recept van vandaag is van www.koolhydraatarmrecept.nl
koolhydraatarme kaasbroodjes
- Koolhydraten: 0,8 gr. khd p/s zonder beleg (4 broodjes uit recept)
- Voorbereiding: 5 minuten
- Kooktijd: 10-15 minuten
- Klaar in: 15 minuten
Aantal of hoeveelheid: 4 broodjes
Deze kaasbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt of als sandwich voor de lunch. Snel klaar, hartig koolhydraatarm broodje met geraspte kaas.
Ingrediënten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!
- 2 eetlepels amandelmeel 1,5 khd
- 1 eetlepel kokosmeel 0,6 khd
- 1 eetlepel lijnzaad 0 khd heel (0,2 khd gebroken)
- 1 theelepel bakpoeder (wijnsteen)
- 1 eetlepel kokosolie of gesmolten boter/andere olie
- 1 M ei(eren)
- 1 eetlepel kruidenroomkaas 0,4 khd
- 40 gram geraspte kaas 0 khd indien zelf geraspt
- 1 eetlepel water Griekse yoghurt, kwark, soja- of amandelmelk kan ook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160 graden). En vet een Yorkshire puddingvorm heel goed in. Het is een vorm met 4 gaten van ca. 10 cm doorsnede, of gebruik 4 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld. Met ei bakken betekent ook goed invetten, of extra ingevet (!) bakpapier gebruiken!
- Meng in een kom de droge ingrediënten goed door elkaar: amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder.
- Smelt kokosolie even op een laag vuur en giet dat in de kom bij de droge ingrediënten. Voeg het ei en de beide kazen toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg nu beetje voor beetje het water toe, je moet geen deegbal hebben maar een soort heel dik beslag wat niet meer echt 'loopt'.
- Met een lepel verdeel je het beslag over de Yorkshire puddingvorm. Heb je niet zo'n vorm? Dan kan het beslag ook in een muffinvorm of cupcakevorm of in zo'n taartvormpje met losse bodem, altijd goed invetten! Bak in 10-15 minuten goudbruin in de oven.Heerlijk verse kaasbroodjes! Serveertips zie foto's en de tekst boven.
- Maaltijdgang: Ontbijt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten