vrijdag 19 augustus 2016

Over wie hebben we het vandaag,


Vandaag ga ik het eens niet hebben over mijn geweldig leuke, lieve, knappe, mormelige, monsterige, om op te vreten, heerlijke kleindochters die vanmorgen weer helemaal gezellig waren.

Quinty met haar mini Jumbo-tas met haar tut daar in en Reilly helemaal happy

NEE,

Ook ga ik het niet hebben over mijn dochter Kelly, die nog steeds met twee krukken loopt, veel pijn heeft maar doorbikkelt als een gek.

NEE

Ook niet over mijn dochter Robin die het zo goed doet allemaal terwijl ook zij haar dingetjes heeft,

NEE!

Ik ga het hebben over onze 

DRAMAQUEEN

Onze Sophie, 
Onze Franse Bulldog!



Sophie, is een echte dramaqueen in de breedste zin van het woord!
Sophie, loopt overal over te jammeren als zij iets wil en niet krijgt!

Sophie zit in een identiteitscrisis... 
Sophie is een teefje en het ene moment plast ze als een teefje maar heel vaak ook als een reu!



Sophie, de Franse bulldog met haar staart ergens op haar bil geplakt.
Sophie heeft een scheve staart!


Sophie, die gek op voorgegraven gaten is


Sophie, 
Gekke lieve Franse bull!
Hou van jou!



Mijn favoriete koolhydraatarm recept van vandaag is van www.oanhskitchen.nl
Ze zijn echt heerlijk en ik heb er vaak wat in de vriezer liggen, van die hele kleintjes en zo lekker.

Koolhydraatarme loempia's

Home made loempia’s met chilisaus

INGREDIËNTEN +/- 8 LOEMPIA'S

  • 2 tofu vellen (te koop bij de aziatische toko. Ook wel bean curd sheets genoemd)
  • 1 kipfilet
  • 1 peen
  • 1/6 kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 el sojasaus
  • 3 el vissaus
  • peper
  • zout

Chilisaus

Bereidingswijze:
Snijd de peen en de witte kool julienne
Maak kip gehakt van de kipfilet in een foodprocessor en maal daar ook het sjalotje en knoflook bij fijn
Doe vervolgens lekker veel peper bij en wat zout bij het kipgehakt
Meng het kip gehakt samen met de julienne gesneden groenten en doe daar de sojasaus en de vissaus bij
Laat de tofu vellen weken in een schaal met heet water om de vellen flexibel te krijgen
Knijp daarna voorzichtig het vocht uit de vellen en knip de vellen in 4 stukken
Leg vervolgens de kip gehakt vulling op een velletje en rol het in een loempia vorm in deze stappen:
1. Verdeel ongeveer 2 el gehakt mengsel aan het begin van het vel over de breedte maar laat de uiteinden ongeveer 2 cm vrij
2. Rol dan het gehakmengsel in het vel en vouw op 1/3 de uiteinden van het vel naar binnen en rol dan verder
Herhaal dit totdat de vellen en het gehaktmengsel op is.
Verwarm dan in een hoge pan een laagje olie
Als de olie warm genoeg is (zet een stokje in de pan, als het om het stokje heen borrelt is het heet genoeg) doe je voorzichtig de loempia’s in de pan
Bak het op middelhoog vuur en draai de loempia’s om zodra ze een goudbruin kleurtje hebben gekregen
Als ze klaar zijn haal je ze uit de pan en leg je de loempia’s op een bordje met keukenpapier zodat het vet kan worden opgevangen
Klaar zijn de loempia’s!
Chilisaus
Snijd de ui, peper en knoflook in stukjes en fruit het in een pannetje met kokosolie
Doe daar de tomatenpuree bij samen met de stevia frost en meng alles goed samen
Doe er de ketchup en water bij maar niet teveel water, het moet niet te waterig worden.
Pureer het grof met de staafmixer en breng heb op smaak met wat citroensap
Klaar is kees! Het is even vogelen met de loempia’s rollen maar met wat aandacht en geduld moet het goed komen!
Eet smakelijk, geniet en fijn weekend allemaal 🙂







jk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen