zondag 21 augustus 2016

Een weekeind waar ik blij van werd/wordt/ben

Het was een leuke momentenweekeind...


Ik ben blij want,

Ondanks dat de A1 was afgesloten, zijn er leuke momenten geweest dit weekeind!

Zaterdagochtend, in alle vroegte mijn rondje gelopen en daarbij twee kilometer
extra gelopen!
Heel trots op mezelf en nu nog last van mijn benen pfffff. Maar............... ik heb het gedaan!

En mijn geweldige shirt is ook binnen.

Zaterdag om 11 uur:  in de auto, bepakt en bezakt om een wereldreis naar Oosthuizen te beginnen.. 
Daar de A1 dus is afgesloten moest ik via de dijk van Enkhuizen en dan weer afzakken naar Oosthuizen, naar Atelier "De Quiltmuis" van Marlies want daar was de Featherweight bee  en Francis Gortmaker is daar dan ook om iedereen met haar raad en daad bij te staan betreffende de kleine snorrende machientjes.

Mijn featherweightje stond al enige tijd leuk te staan op het kastje met de leuke krijtbordlaatjes en te wachten op deze dag.

 •  
Daar ging ik dan....het duurde eeuwen want iedereen ging natuurlijk over deze dijk met caravans en al... Wel een hoop gezien onderweg en ook nog wat foto's gemaakt.


Oke, geen duidelijke want dat is best lastig onder het autorijden, maar hier zie je Enkhuizen liggen.

Toen ik uiteindelijk om 13.00 uur binnenkwam, zat iedereen al lekker te werken en snorden de machientjes gezellig.
Ja, Featherweightjes snorren ( als ze goed zijn), en ze hebben allemaal een eigen naam.
Een eigen naam............ De mijne dus niet...was ook niet mooi gepoetst en ik had geen flauw idee wat er allemaal in die koffer zat en waar het voor was.

Dus

Eerst een bakkie koffie en een kopje soep want Vera zorgt heel goed voor iedereen in de Quiltkeuken, en toen schoof Francis Gortmaker van het Singerwinkeltje achter mijn FW'tje en begon te praten en te kijken en te inspecteren enz. enz. Ik werd er blij van en zat driftig mee te schrijven.
Toen begon ik mijn machientje van een onderhoudsbeurtje te voorzien onder de adviezen van Francis.
Ik werd steeds blijer en helemaal toen er prachtige steekjes zichtbaar werden op een stukje keukenpapier.
Het is een machientje wat kinderlijk eenvoudig is, niets geen poespas, geen lawaai en zo leuk om iets mee te doen!
Daar ik er nog een heb, een zwaar beschadigde, heb ik het daar ook nog even over gehad en toen besloten dat deze niet weggaat. Ik ga hem opknappen en misschien dat we hem gaan overspuiten in een roze kleur... En ooit, als Reilly een stuk groter en ouder is en zij knutselen en dergelijke nog steeds leuk vind, dan ga ik haar achter het machientje zetten.. Maar dat is MISSCHIEN en zeker pas OOIT!Ok, mijn Featherweigtje, een klein onderhoudsbeurtje gehad, en snorde heerlijk maar toen nog een naam... Vandaag wist ik het ineens!

Dit is Marietje!

Ok, het Featherweight gedeelte was afgerond, nu moet je weten dat er een deur in de gezellige keuken van Marlies zit en als je door deze deur stapt, dan sta je in een klein hemels paradijsje!
In mijn droom, wel te verstaan! 

Ohhhh wat zou ik dit ook graag hebben en doen..zucht!

Ok, het hemelsparadijsje

Er liggen stofjes die precies bij mijn stijl en smaak passen, er zijn pakketjes, er zijn garens, er zijn dit en datjes en alles uitgestald op prachtige tafels, kasten enz. 
Het probleem met mij is dat ik daar nooit vandaan kan zonder een gevuld tasje..zucht.
De ene keer is dit een klein tasje en de andere keer een grote..slik.
Vandaag was het een grote, ik had er geld voor opzij gehouden en vandaag ging ik dan de stofjes uitzoeken voor de Angelbee, welke in september gaat starten bij Atelier "De Quiltmuis"
Het is een patroon wat de naam ; An Angels Story heeft en is ontworpen door Hatched and Patched.


De Stofjes, mijn stofjes 

Heb er zin in om aan te beginnen, appliceren is niet mijn sterkste kant, eigenlijk moet ik zeggen WAS niet mijn sterkste kant want sinds ik kennis mocht maken met Sarah Fielke uit Australie.. kan ik het als de beste.... VIND IK!!

Verder nog wat andere leuke lapjes en natuurlijk Het Klossie, waar ook een stukje tekst van mij in staat en waar Dorry in staat met haar prachtige fornuis, welke in haar geweldige woning staat en waar haar lieve leuke man een prachtige quiltwinkel voor haar gemaakt heeft en waarmee ik al jaren een gevoelsband heb daar een paar van mijn HELE speciale en emotionele periodes in mijn leven, verwerkt zijn in quilts en de stof hiervan komt bij Dorry vandaan.

Toen weer de wereldreis naar huis en ik had een medereizigster mee, Craftluver Marianna.
Zij woont ook in Almere en moest een stuk met de trein dus dat gaan we niet doen he....Zo steken wij niet in elkaar.
Het was gezellig in de auto, Marianna kwebbelde gezellig door terwijl ik terugreed en we waren eigenlijk zo weer in Almere.

Dat was maar goed ook want,

Even later stonden onze vrienden Ron en Elly op de stoep, hadden ook de wereldreis gemaakt vanuit Zaandam, via Enkhuizen-Lelystad-Almere, en gingen wij even wat eten bij Treasure Almere, nou dat was voor herhaling vatbaar moet ik zeggen.

En gewoon van de AH restaurantzegels he...

Vanmorgen, zondag

Allereerst werd ik helemaal vrolijk toen ik mijn facebook opende en de mooiste quilt ooit op mijn scherm zag.
Dit is een quilt waar ik op slag voor gevallen ben en die een lief vriendinnetje speciaal voor haar man heeft gemaakt. Er is er maar 1 van en ik hoop ook dat dit zo zal blijven!!
Ik wil er wel een foto van plaatsen maar dat heeft zij vanmorgen zelf al gedaan dus kijk eens bij haar en je ziet de Quilt der Quilten ( althans, voor mij dan he)

We hadden een missie:


We stapten om 11 uur in de auto om vervolgens de Noord-Nederland-driehoek te rijden....
Dus...eerst naar Friesland, toen een stukje Groningen om vervolgens weer af te slaan naar Drenthe.
We waren op weg naar Gieten omdat ik bedacht had ( al een hele tijd geleden maar het kwam er nooit van) dat ik een klepbank bij de eettafel wilde hebben.
Na lang speurwerk, kwam ik uit in Gieten en daar gingen we vandaag dan heen daar we toch niet over de A1 konden.

Goed, wij naar Gieten, onderweg noodweer maar ook zon enz.  
In Gieten aangekomen  waren we eigenlijk binnen een kwartier geslaagd! WHOEHOEEEE!!
Nog een maandje wachten maar dan hebben we een klepbank!

Ik ben helemaal blij!


Hij wordt iets kleiner dan op de foto want hij moet wel bij de tafel passen.

Missie complete!


Mijn recept is dit keer van Koolhydraatarmrecept.nl

andijvie stamppot met kerriejus

andijvie stamppot - koolhydraatarm
  Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 4,2 gr. pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Klaar in: 25 minuten
Een ouderwetse andijvie stamppot maar dan koolhydraatarm. I.p.v. aardappelen neem je bloemkool, *nomnom* met lekkere kerriejus en vegaworst of gehacktbal.

Ingrediƫnten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!

Bereiding

 1. Maak roosjes van de bloemkool en kook gaar in water met wat zout, deze keer iets zachter dan beetgaar ong. 12 minuten.
 2. Snipper ondertussen de ui en fruit met kerriepoeder ongeveer 5 minuten in een steelpannetje. Doe er dan een scheutje ketjap en 3-5 eetlepels water bij, zodat het een jus wordt. Zet het vuur lager en laat wat inkoken.
 3. Doe de gesneden en gewassen andijvie in een vergiet en giet daaroverheen het nat van de bloemkool, de bloemkool zelf blijft in de pan. Wat mij betreft krijgt de andijvie op deze manier precies de juiste bite en de andijvie is ook al een beetje verwarmd.
 4. Maak een puree van de bloemkool met roomkaas, kaas en boter. Proef en breng op smaak met nootmuskaat. Schep de uitgelekte rauwe andijvie erdoor en laat even goed doorwarmen. Proef en maal er nog wat peper over als je wilt.
 5. Schep de andijvie stamppot op borden en maak een ouderwets kuiltje voor de kerriejus. Lekker klassiek smullen met een (vega)worst of gehaktballetje. Puur genieten!

3x raden wat ik morgen eet!
2 opmerkingen:

 1. Heerlijk dagje zaterdag en zeker lekker gekletst! Super leuk je nu eindelijk echt ontmoet te hebben. Hopelijk niet teveel er door afgeleid, maar we kwamen netjes thuis! Mooie klepbank heb je gescoord!!!! Zucht....ook helemaal mijn smaak! Lekker slapen nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dagje zaterdag en zeker lekker gekletst! Super leuk je nu eindelijk echt ontmoet te hebben. Hopelijk niet teveel er door afgeleid, maar we kwamen netjes thuis! Mooie klepbank heb je gescoord!!!! Zucht....ook helemaal mijn smaak! Lekker slapen nu!

  BeantwoordenVerwijderen