woensdag 24 augustus 2016

Nieuwe ronde, nieuwe kansen..



De dag na gisteren,

Vandaag is Ruud naar Blaricum gebracht om op zijn eigen Gooise matras een dotterbehandeling te ondergaan. 
Dit bleek niet goed te zijn en zijn ader zat een flink stuk verstopt.
Dit is opgelost door nog een

Hele lange stant.

Om kwart voor acht vanavond werd hij weer het Flevoziekenhuis ingereden, gierend van de honger want hij had daar een Goois gehaktballetje gehad.. Om met mijn hubjes woorden te spreken..

een bitterballetje.

Nu is het weer herstellen, nu is het weer revalideren, nu is het weer afwachten, nu is het 

weer verwerken





Het recept van vandaag is van www.koolhydraatarmrecept.nl

tarte tatin van witlof

tarte tatin van witlof
    Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4,15 gr. zonder de tomatensalade (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten
Een witloftaart gebakken met korst aan de onderkant zou een stuk natter zijn dan deze (omgekeerde) heerlijk kruidige tarte tatin van witlof.

Ingrediƫnten
KLIK erop voor meer info over bv. vervangen, merk, waar kopen etc!

Bereiding

  1. DEEG:
    Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en maal er peper en zout bij. Pluk de mozzarella in stukjes. Smelt roomboter op laag vuur, dus niet bakken! Blijf de boter roeren. Smelt dan de mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella weer een zachte bal vormt en lijkt op kauwgom. Blijf roeren! Voeg amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig tot je een goed egaal gemengde deegbal in je pan hebt liggen. Doof het vuur. Breek een ei boven het warme deeg, roer het ei er direct doorheen tot het helemaal is opgenomen. Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg. Rol dit deeg uit tot een ronde lap tussen twee vellen bakpapier. Te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.
  2. Snijd de uiteinden van de witlof en snijd elk stronkje in 3-4 plakken. Bak (of grill) de plakken witlof met wat olie of ghee aan beide zijden op middelhoog vuur lichtbruin. De witlof mag een beetje zachter zijn maar niet helemaal gaar. Bestrooi 1 kant met een klein beetje Sukrin. Beide kanten niet te zuinig tijdens het bakken met tijm bestrooien. Probeer de plakken zo mooi mogelijk te houden, ik keer ze om met een tang.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden) Gebruik een ronde ingevette ovenvorm ca. 20-24 cm.
    Rasp de kaas.
  4. Leg de plakken witlof met de mooiste kant naar beneden naast elkaar, zodat je taart straks een mooi uiterlijk heeft! Strooi 1/4 van de kaas op de witlof. Leg de lap deeg erop en snijd de randen af. Ik hield wel een bolletje deeg over. Strooi de rest van de kaas op het deeg.
  5. Bak de tarte tatin in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar. Roer ondertussen de ingrediƫnten voor de kruidensaus door elkaar, breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat de taart zich even zetten in de vorm. Snijd de randjes los van de vorm en keer de taart om op een plat bord of snijplank. TIP: Leg een plank op je vorm en keer het geheel in een keer om.
  7. Snijd de taart met een scherp mes en schep er een lepel kruidensaus op. Heerlijk met wat tomatensalade!  


2 opmerkingen:

  1. Soms laat je je leven. Straks als hij thuis is komt de rest wel.
    Beterschap voor Ruus en kracht voor jullie samen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms laat je je leven. Straks als hij thuis is komt de rest wel.
    Beterschap voor Ruus en kracht voor jullie samen.

    BeantwoordenVerwijderen